Maak kennis met hét Sous Vide kookboek van dit moment!

De kans is groot dat je zelf eens wilt beginnen met Sous Vide voor bij het koken. Je bent namelijk met een reden hier op de site terecht gekomen. Mocht je niet precies weten waar je moet beginnen als het aankomt op Sous Vide dan hebben wij dé oplossing voo je. Door te kiezen voor het Sous Vide kookboek ben je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met deze unieke manier van koken. Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van het Sous Vide kookboek? En wil je graag wat meer weten over wat het precies inhoudt? Lees dit artikel dan zeker even goed door. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste info op een rijtje te zetten!


Wat is Sous Vide – unieke kookwijze


Voordat we gaan kijken naar het Sous Vide kookboek is het handig om eerst even te kijken naar de kookwijze zelf. Wat houdt Sous Vide namelijk in vraag je je af? Sous is aan te merken als een speciale kooktechniek die gebruik maakt van een nauwkeurige temperatuurregeling om consistente resultaten van de best mogelijke kwaliteit te leveren. Toprestaurants gebruiken sous vide al jaren om voedsel elke keer weer precies op de gewenste gaarheid te bereiden. De techniek is recent populair geworden bij thuiskoks door de beschikbaarheid van betaalbare en eenvoudig te gebruiken sous vide precisie kookapparatuur. Sous vide, wat "onder vacuüm" betekent in het Frans, verwijst naar het proces van het vacuüm sealen van voedsel in een zak.

Vervolgens wordt het tot een zeer nauwkeurige temperatuur gekookt in een waterbad. Deze techniek geeft resultaten die met geen enkele andere kookmethode te bereiken zijn. Sous vide koken maakt gebruik van een nauwkeurige temperatuurregeling met circulatie om resultaten te bereiken die met geen enkele andere kooktechniek te bereiken zijn. De reden hiervoor is simpel, bij de traditionele kookmethodes heb je geen controle over warmte en temperatuur. Daardoor is het erg moeilijk en tijdrovend om consistent eten klaar te maken. Het eten wordt te gaar aan de buitenkant of het verliest al zijn smaak. Met Sous Vide kan je al deze problemen eenvoudig voorkomen.


De voordelen van Sous Vide koken


Nu je wat meer weet over wat Sous Vide inhoudt is het tijd om te kijken naar de belangrijkste redenen waarom ook jij Sous Vide koken een kans zou moeten geven. In feite zijn er meerdere voordelen te vinden die je kunt ondervinden bij het koken op basis van deze unieke techniek. Om je wat beter op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkste voordelen van het koken op basis van Sous Vide voor je op een rijtje gezet, zo weet je precies wat je kunt verwachten:

· Je zorgt voor consistente gerechten – het eerste voordeel van het koken op basis van Sous Vide is dat je zorgt voor consistente gerechten. Het voedsel wat op een precieze temperatuur gedurende een precieze hoeveelheid tijd wordt gekookt is eigenlijk altijd hetzelfde. Dit betekent dat je ene stukje vlees niet gaarder is dan het andere stukje, wel zo handig als je gasten over de vloer krijgt.

· Je maakt je eten veel lekkerder – het volgende voordeel is dat je in staat bent om je eten veel meer smaak mee te geven. Bij het koken op basis van Sous Vide wordt het eten gekookt in de eigen sappen. Dit zorgt ervoor dat het eten vochtig, sappig en mals is. Dit is met name zo voor de mensen die van plan zijn om vlees en vis klaar te maken, al geldt het ook voor de groentes natuurlijk.

· Je houdt meer eten over – het laatste voordeel is dat je dankzij Sous Vide minder afval hebt. Traditioneel bereid voedsel droogt uit en leidt tot verspilling. Zo verliest traditioneel bereide biefstuk gemiddeld tot 40% van zijn volume door uitdroging. Biefstuk die met Sous Vide wordt bereid, verliest helemaal geen volume. Zo krijg je tenminste echt waar je voor betaalt.

Het Sous Vide kookboek van dit moment


Mocht je door het bovenstaande interesse hebben gekregen om zelf aan de slag te gaan met het koken op basis van Sous Vide dan is het handig om te kiezen voor het unieke kookboek Sous Videvan Hubertus Tzschirner. In dit boek laat Hubertus je zien wat er voor nodig is om heerlijk te koken op basis van Sous Vide. Het boek staat vol met de beste tips en tricks die je zelf toe kunt passen tijdens het koken. Hubertus is een bekende kok die meerdere boeken op zijn naam heeft staan. Door zijn jarenlange ervaring in de keuken weet hij wat er voor nodig is om jouw gerechten tot in de perfectie klaar te maken. Hubertus maakt het met dit boek voor iedereen mogelijk om Sous Vide eens kans te geven.

Naast de vele achtergrondinformatie over Sous Vide en de toegankelijke tips en tricks vind je in het kookboek ook de lekkerste gerechten terug. In het kookboek Sous Vide staan er ruim 60 gerechten die je zelf uit kunt proberen. Alle gerechten zijn duidelijk beschreven om je zo goed mogelijk op weg te helpen. Naast het feit dat alle stappen duidelijk uiteen worden gezegd, krijg je ook te zien welk soort keukengerei nodig is om de gerechten klaar te maken. Zie het als een all-in-one boek waarmee je over alle informatie beschikt die nodig is om zelf aan de slag te gaan met Sous Vide.


Dé keuze voor alle kookliefhebbers


Door ook te kiezen voor het Sous Vide kookboek ben je in staat om alle mogelijke gerechten zelf klaar te maken. De grote verscheidenheid aan gerechten maakt het ook voor jou mogelijk om iets heerlijks op tafel te zetten. Iedereen die het leuk vindt om nieuwe dingen uit te proberen en die klaar staat om allerlei technieken aan te leren binnen het koken met Sous Vide doet er verstandig aan om dit boek in huis te halen. Neem ook zeker een kijkje bij de vele andere boeken die Hubertus geschreven heeft, het kookboek Sous Vide is namelijk maar één van zijn vele titels!